Carolien

Suzet kousen shop

nylons !

succes begint bij nylonkousen...

corseletten 'step-in' nylonkousen

Suzet
Uw winkelwagentje

nieuw in ons assortiment: CERVIN nylon kousen en.......... zijde kousen

Nylons

cette nylonkousen Uiteraard heeft U bij Uw jarretels en / of step-in ook nylons nodig. Op dit moment hebben wij kousen van 4 europese topmerken: Cette, Cervin en Gio. Tezamen hebben ze een fantastisch assortiment beenmode: gewone echte nylons, kousen met naad, transparante nylonkousen en RHT nylons. (RHT staat voor reinvorced heel and toe) Natuurlijk geen echte nylonkousen, maar ze staan er toch ook bij: de zijde kousen van Cervin.

Naast de boven genoemde kousen merken hebben sinds enige tijd ook nylons van "What Katie Did" in ons assortiment. Deze passen prima bij de bijzonder leuke Pin-Up lingerie van What Katie Did. En zoals het in vroeger tijden hoorde allemaal met naad, zelfs de opaque nylons van 80 Denier.

video nylonkousen

Een klein filmpje uit 1956 over de eerste elastische nylonkousen. Gewoon nylon is niet elastisch en tot die tijd moesten kousen dus een echt goede pasvorm hebben, de zogenaamde "Fully Fashioned kousen". Overigens zijn de fully fashioned kousen nu weer behoorlijk populair maar dat terzijde. De elastische kous was een enorme vooruitgang. De kous past altijd mooi om het been zonder te rimpelen en laat, zoals de schoonheid in het filmpje laat zien, volop bewegings vrijheid toe.

Opmerkelijk is de trotse aankondiging van de commentator dat men nu "naadloze nylons" kan maken.

nylonkousen historie

cervin nylon kousen In de loop der jaren heeft de kous vele ontwikkelingen doorgemaakt, van beschermer tegen het struikgewas of insectenbeten tot voorwerp van verleiding. Begin twintigste eeuw waren geborduurde en opgesierde kousen populair, maar aan deze versiermanie kwam met de Eerste Wereldoorlog abrupt een einde. Vanaf toen werden katoenen of wollen exemplaren gedragen in donkere kleuren. Verandering kwam er inde jaren twintig want de kousen industrie beschikte nu over een revolutionaire vezel: Kunstzijde. De lingeriefabrikanten hadden bovendien de jarretelgordel uitgevonden, waardoor de kousen niet meer omlaag gleden.

De eerste kousen van kunstzijde, ofwel rayon, konden niet echt op tegen het origineel gio nylon kousen van echte zijde. Ze glommen sterk en gaven door de grove naad aan de achterkant blijk van hun mindere afkomst.

Maar dit was toch het begin van de grote opkomst van de kunstvezel. Materialen werden verbeterd en er werden nieuwe materialen uitgevonden zoals nylon en perlon, zodat kousen steeds goedkoper en beter konden worden geproduceerd.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam voor de felbegeerde nylonkous de bloeiperiode. Wie geen nylonkousen had liet de karakteristieke naad op de benen tekenen met het wenkbrauwpotlood.

De eerste naadloze kousen kwamen in de jaren vijftig, maar ze werden met minder enthousiasme ontvangen dan de fabrikanten hadden gehoopt. De naad werd niet alleen mooi gevonden, maar flatteerde ook benen die iets te kort of te dik waren uitgevallen.

In de jaren 60 kwamen de panty en de mini rok, samen vaagden ze de gewone kousen geheel what katie did nylonkousen uit het modebeeld. De mini rok verdween weer maar de panty bleef. Toch kwamen ook de kousen weer terug. Door de verdere ontwikkeling van kunstgarens zoals lycra worden tegenwoordig prachtige nylonkousen en jarretelgordels gemaakt.

Sindsdien is de vrouw vrij in haar keuze. Eeen praktische panty of mooie en verleidelijke kousen met of zonder naad. Combineerd met mooie jarretels of een step-in. In opwindend zwart, ingetogen beige of in spectaculaire kleuren.

Denier

Denier(afgekort ’den’)en decitex (afgekort ’dtex’) zijn mateneenheden die aangeven hoe dik, dus hoe fijn een draad is. Hierbij wordt de verhouding tussen een bepaalde draadlengte en het gewicht van de draad bepaald. Hoeveel gram een draad per 9000 meter weegt geeft men aan in denier. Decitex tekent, minder omstandig, volgens het decimaal stelsel en geeft aan hoeveel gram een draad per 10000 meter weegt. Begin jaren vijftig was 60 den het hoogst bereikbare en nu wordt 5 den al bereikt.

Verleidelijke lingerie en nylonkousen van Suzet !


back to top over ons e-mail privacy policy downloads site map retourneren
blog berichten: Bettie Page een goede jarretel ? retro lingerie badpakjes

Suzet, de speciaal shop in jarretels, nylonkousen en zijde kousen, petticoats en nog veel meer spannende en leuke lingerie. Poldermolen 2 1622 KP Hoorn (N-H) Nederland tel.: 0229-700230.